DŽIHAD

Vehabije u BiH pozivaju mlade muslimane u rat u Siriju

23.08.2013 u 19:01

Bionic
Reading

Na internetu je objavljena još jedna snimka vehabija, navodno iz Bosne i Hercegovine, koji sudjeluju u sukobima u Siriji, protiv režima Bashara Al- Assada koji pozivaju mlade da im se pridruže u džihadu

'Pozivam omladinu ovog ummeta da se odazove džihadu na Alahovom putu, jer da vam prepričavamo priče koje su došle do naših ušiju o zlostavljanju i silovanju muslimanki zaista bismo mogli satima pričati o tome', kazao je jedan od muškaraca koji je zatim pričao o zlostavljanju muslimana, u nadi, kako je istakao, da će ta priča 'preokrenuti srca muslimana i dovesti ih u džihad na Alahovom putu', piše Klix

Muškarac poziva muslimane da se vrate vjeri ističući da je vjera džihad na Alahovom putu i da nisu pred Alahom isti oni koji se bore i oni koji sjede.

Mediji su nedavno objavili da je u BiH sve više pripadnika vehabijskog pokreta koji dolaze s namjerom regrutiranja 'džihadista' za rat u Siriji. U BiH ulaze nelegalno, a angažiraju vehabije iz BiH, sa Sandžaka i iz Kosova.

Kako je nedavno objavljeno, većina 'ratnika' iz BiH su dio zloglasnog fronta Al-Nusra, kojeg Sjedinjene Američke Države povezuju sa terorističkom organizacijom Al Kaida.