DOBRA SEZONA

Već milijunto noćenje na Viru ove godine

13.08.2014 u 17:45

Bionic
Reading

Na otoku Viru u Zadarskoj županiji danas je zabilježeno milijunto turističko noćenje, što je u odnosu na isti dan prošle godine porast noćenja od 26 posto te ujedno i najranije razdoblje u kojem je prijeđena brojka milijuntog noćenja koju Vir prelazi zadnje dvije godine, javlja Hina

Doznaje se to danas iz općine Vir iz koje navode da je danas na Viru prema statistici Turističkog ureda virske Turističke zajednice ostvareno točno 1.000.022 turistička noćenja, za razliku od istog dana prošle godine kada je zabilježeno 792.783 noćenja.

Osim tog porasta noćenja, s današnjim danom bilježe i porast dolazaka turista od 20,5 posto s njih gotovo 91 tisuću.

S Vira važnim ističu i da u strukturi noćenja i dalje prednjače domaći turisti s gotovo 530,5 tisuća noćenja, ali i da su im sve 'bliže' strani turisti s 469,5 tisuća noćenja.

I kod jednih i kod drugih bilježe povećanje broja noćenja, što sveukupno, kako kažu, opravdava i potvrđuje pozitivna očekivanja virskog turizma i njegovih djelatnika za ovu turističku sezonu.

Porast fizičkog turističkog prometa zabilježili su unatoč lošijem vremenu i u srpnju, kada je po podacima virske Turističke zajednice, na Viru boravilo 42,4 tisuće turista ili 11,5 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, dok je još veći porast, od 17,3 posto zabilježen s 502,7 tisuća noćenja.

Statistički podaci s Vira za prvih sedam mjeseci ove godine pokazuju također povećanje broja turističkih dolazaka u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i to za čak 20,5 posto, uz povećanje broja noćenja za 26,3 posto.

To su, kako ističu s Vira, rekordni rezultati za taj otok koji pokazuju i da bi u turističkom pogledu ova godina mogla za Vir biti najušpješnija do sada.