KOD VIROVITICE

Vatrogasci zaustavili istjecanje amonijaka iz prevrnute cisterne

05.10.2011 u 16:39

Bionic
Reading

Virovitički vatrogasci osigurali su područje križanja državnih cesta D2 i D5, točnije na virovitičkoj zapadnoj obilaznici gdje se danas, nešto poslije 14 sati, izvrnula cisterna s oko 25 tona tekućeg amonijaka

Zbog istjecanja po zdravlje opasne tekućine policija je preusmjerila promet te se trenutno očekuje dolazak ovlaštene tvrtke iz Ivanić Grada zbog pretakanja opasne tvari

'Osigurali smo teren i napravili zonu od šezdesetak metara, opasna tekućina više ne istječe i građani ne moraju strahovati', rekao je Ante Tucić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe u Virovitici. Na mjestu nesreće i dalje je prisutan oštar miris zbog čega vatrogasci u radu koriste maske s kisikom.

Na teren su, osim policije i vatrogasaca, izašli i inspektori zaštite okoliša, a prema slobodnoj procjeni Ivana Sića, zapovjednika Stožera Centra 112 Virovitičko – podravske županije, policijski bi očevid, zbog poslova koji slijede i prisutnosti plina u zraku, mogao početi tek ujutro oko 6 sati.

Neslužbeno doznajemo da vlasnik cisterne zagrebačkih registarskih oznaka ovih trenutaka osigurava zamjenu za što će mu trebati nekoliko sati. O zdravstvenom stanju vozača cisterne za sada nema službenih podataka.