vela sika

Vatrogasci na Rabu spasili 38 putnika s nasukanog broda

26.09.2023 u 19:58

Bionic
Reading

Vatrogasci DVD-a Lopar sudjelovali su u ponedjeljak u spašavanju 38 putnika s turističkog broda koji se nasukao na hrid Vela Sika kod Lopara na otoku Rabu, izvijestila je u utorak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)

Loparski DVD zaprimio je poziv Lučke kapetanije da se uključe u spašavanje i evakuaciju svih putnika s broda, naveo je HVZ, ističući da su vatrogasci istodobno sa spašavanjem putnika radili na ispumpavanju broda do dolaska remorkera i prilikom odsukavanja uz pomoć remorkera.

Za evakuirane je organiziran i prihvatni centar u Vatrogasnom domu te obrok i piće u suradnji s Crvenim križem.

Uslijed intervencije jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen.

Na uspješno provedenoj intervenciji koja je zbog iznimno teških vremenskih uvjeta bila zahtjevna i za same vatrogasce, čestitao je i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. "Ova nesvakidašnja intervencija pokazuje da su vatrogasci spremni na svakodnevne izazove kako bi pomogli bližnjemu", rekao je Tucaković.

Brod je s američkim i belgijskim turistima isplovio iz Baške na otoku Krku, objavila je HRT.

"Najveći izazov je bio da se brod ne prevrne na nas dok smo goste vukli van jer ako se on prevrne tu bi nastradali i mi i gosti i članovi posade", rekao je Franko Matahlija iz DVD-a Lopar čijih je desetak vatrogasaca evakuiralo putnike na obalu.