NEZGODA NA RADU

Vatrogasci morali spašavati Djeda Mraza

23.12.2011 u 10:47

Bionic
Reading

U Rovinjskom Selu mališani područnog vrtića Neven čekali su Djeda Mraza u svojim prostorijama. Nestrpljenje su im kratili roditelji priredivši za njih jednočinku o nezgodama učenika kada ujutro moraju u školu. Tek što je predstava završena, začuli su lupanje po prozoru i poziv u pomoć. Kad su izašli shvatili su da mora spašavati Djeda Mraza, koji je zapeo na balkonu njihove zgrade i u pokušaju preskakivanja ograde uganuo nogu, izvještava Glas Istre

Mališani su bili razočarani jer su nestrpljivo čekali novogodišnje darove. Netko se ipak prisjetio, pa su mobitelom pozvali vatrogasce. Glas Istre piše da su vatrogasci brzo stigli i najprije postavili ljestve kojima su se popeli na balkon. Potom su pružili prvu pomoć Djedu Mrazu mobiliziravši mu ozlijeđenu nogu.

Uslijedilo je mukotrpno spuštanje Djeda Mraza konopcem preko ograde na zemlju. Kada je napokon stigao do djece, nastalo je oduševljenje. Uz podjelu paketa, svi su uz slikanje nastojali popričati s Djedom Mrazom o njegovim doživljajima, među kojima je spašavanje s vatrogascima bilo najuzbudljivije.