jazz standardi u izvedbi majstora

Bruno Mičetić trio najavljuje mini-turneju po hrvatskim gradovima

02.12.2021 u 11:53

Bionic
Reading

S nastupima kreću na Delničkoj Adventskoj bajci 10.12., a nastavljaju 14.12. u HNK Varaždin, potom 16.12. u KC Osijek, a dan kasnije u kultnom zagrebačkom jazz klubu Bacchus. Zadnja točka ove mini-turneje je 18.12. u Voodoo baru Sisak

Bruno Mičetić trio u prosincu kreće s mini turnejom po hrvatskim gradovima, a nastupat će u kazalištima, kao i na kultnim mjestima za ljubitelje jazza.

Uz Brunu, kao trio nastupaju vrhunski glazbenici Vladimir Kostadinović i Joe Kaplowitz, a na nastupu u Varaždinu pridružit će im se još jedan vrhunski glazbenik – Ratko Divjak.

Na nastupima BM tria očekuju vas standardi svjetske jazz glazbe, kao i autorske skladbe sa funky prizvukom.

Bruno Mičetić Trio ili skraćeno BM Trio inače je snimio prvi studijski jazz album na ovim prostorima: Phantoms Whisper, u izdanju Dallas Recordsa.

S nastupima kreću na Delničkoj Adventskoj bajci 10.12., a nastavljaju 14.12. u HNK Varaždin, potom 16.12. u KC Osijek, a dan kasnije u kultnom zagrebačkom jazz klubu Bacchus. Zadnja točka ove mini-turneje je 18.12. u Voodoo baru Sisak.

Čak i ako niste neki poklonik ovog glazbenog stila., ovaj vrhunski trio osvojit će vas s izuzetno impresivnom prezentacijom, jer ovi izvođači ne kriju strast prema old school jazz-u (be bop, mainstream jazz) te fusion jazz – rock izričaju.

Uz sjajnu instrumentalnu virtuoznost, snalažljivost, sklonost iznenadnoj improvizaciji uz neporecivu kvalitetu i snažan instrumentalni izričaj uživat ćete cijelu večer, najavljuju promotori mini-turneje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: BM Trio

Biografije glazbenika

Joe Kaplowitz profesionalno je počeo nastupati već s 15 godina u Washingtonu, a diplomirao je glazbu na Državnom sveučilištu Youngstownu. Od 1999. godine vodio je jazz grupe u nastupima u Bijeloj kući i na glazbenim prostorima poput Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues, nekon čega je živio i svirao u New Yorku. Trenutačno svira klavir, piše i aranžira za orkestar Hrvatske radiotelevizije, svira trubu u Simply Brass Quintetu i vodi orguljaški trio Joe Kaplowitz Trio.

Vladimir Kostadinović je bubnjar koji je diplomirao na University for Music and the Performing Arts u Grazu a od tada je surađivao s eminentim imenima iz svijeta jazza, te je dobitnik nagrade Tuscia in jazz 2008. Jimmy Woode competition.

Legendarni bubnjar Ratko Divjak rodom je iz Osijeka, a široj publici poznat je kao član Osiječkih Dinamita te legendarne rock skupine Time. Dobitnik je Porina za životno djelo te višegodišnji član big benda RTV Slovenije