predizborno vrijeme

Varaždinski župan Štromar tuži za klevetu načelnika Vinice

15.03.2017 u 16:47

Bionic
Reading

Varaždinski župan Predrag Štromar (HNS) podnio je tužbu za klevetu protiv načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca (HDZ), priopćili su u srijedu iz Varaždinske županije

U priopćenju stoji da izjava načelnika Kostanjevca "nema nikakve veze s istinom" te da župan nema ovlasti blokirati projekte niti mu je takvo što u interesu.

Kostanjevac je, kako je priopćeno, 11. ožujka izjavio da je župan "želio blokirati odluku Ministarstva unutarnjih poslova o odobrenim sredstvima za proširenje ceste i postavljanje nogostupa kroz Gornje Ladanje te je tako još jednom pokazao koliko mu je stalo do Općine u kojoj i sam živi".

Riječ je o 3,3 milijuna kuna koje je MUP odobrio Općini Vinica za projekt iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

"Ne znam koji su motivi načelnika Kostanjevca, ali činjenica je da u kontinuitetu iznosi klevete i laži na moj račun. Želim naglasiti da ovdje nije samo riječ o meni, nego o svim mještanima Varaždinske županije, a posebice mještanima Vinice, koje načelnik Kostanjevac na sve načine pokušava obmanuti. Svjestan sam da je predizborno vrijeme, ali klevete i laži mogu ozbiljno naštetiti cijeloj Varaždinskoj županiji“, izjavio je župan Predrag Štromar.

U priopćenju se navodi i da se Kostanjevac već morao javno ispričati županu Štromaru prije tri godine "zbog neistinitih navoda i laži kada je rekao da se župan u jednom sudskom sporu postavio protiv Općine Vinica i utjecao na odluku suda".

Štromar živi na području Općine Vinica, a povijest odnosa između njega i načelnika Marijana Kostanjevca puna je sukoba i nesuglasica oko pojedinih tema i projekata i s područja Općine Vinica, ali i na političkoj razini.