strogi nadzor

Varaždinski Stožer prijavit će sve koji su prijetili zbog propusnica

25.03.2020 u 16:23

Bionic
Reading

Stožer Civilne zaštite Varaždinske županije zatražio je od svih lokalnih stožera da vode evidencije o izdavanju propusnica kako ne bi bilo njihova nekontroliranog izdavanja i kako bi se provjeravalo kršenje mjera samoizolacije, izvijestio je u srijedu načelnik Stožera Robert Vugrin.

„Vezano za ograničenja, odnosno uvjete izdavanja propusnica napominjemo prije svega da je cilj uvođenja propusnica ograničavanje kretanja sa svrhom suzbijanja epidemije”, podsjetio je Vugrin.

Za kretanje unutar općine ili grada nije potrebna propusnica, objasnio je te dodao da je kretanje ograničeno na područje unutar kojeg je moguće osigurati nabavu nužnih prehrambenih artikala i lijekova, što će policija kontrolirati.

Dodao je i da će se priznavati propusnice u digitalnom obliku, na mobitelima, te je preporuka da se stožeri organiziraju tako da se zahtjevi predaju preko interneta i isto tako preuzmu. „Sve ove mjere imaju jedan osnovni cilj i tražimo od svih mještana da se s tom svrhom i pridržavaju svih naputaka”, istaknuo je Vugrin.

Načelnik Gradskog stožera Avar o izdavanju propusnica: Svi koji prijete bit će prijavljeni

Načelnik varaždinskog gradskog Stožera civilne zaštite Zlatan Avar pozvao je danas na konferenciji za novinare   građane da smanje pritisak na taj stožer u vezi s izdavanjem propusnica te je istaknuo da će svi koji su prijetili i vrijeđali njegove članove biti prijavljeni mjerodavnim institucijama.

"Poruka za one koji su jučer telefonski ili preko društvenih mreža, mailom, prijetili i vrijeđali članove, radili pritisak na Stožer, svima vam ide prijava. Nema pritiska na Stožer Civilne zaštite", poručio je u srijedu načelnik Gradskog stožera.

Istaknuo je da Grad izdaje propusnice samo za svoje područje jer je tijekom utorka primljeno oko tisuću zahtjeva koji se većinom odnose na područje županije te onih za odlazak na posao čije je izdavanje u ovlasti poslodavaca.

Stanovnici prigradskih naselja ne trebaju propusnice za središte grada, objasnio je i pozvao ih da se upute u najbližu prodavaonicu kako bi smanjili kretanje. Gradski stožer u utorak je izdao oko 220 propusnica, a još ih je 150 u obradi.

„Propusnice će dobiti svi koji imaju opravdane razloge. I zapamtite – propusnice tražite pod kaznenom i materijalnom odgovornošću”, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina.