NEVRIJEME

Varaždinske Toplice: Obilna kiša poplavila bolnicu, prometnice i dvorište

14.05.2018 u 20:44

Bionic
Reading

Obilna kiša u ponedjeljak je uzrokovala mnoge probleme na području Varaždinskih Toplica jer odvodni kanali nisu mogli prihvatiti toliku količinu kiše koja je pala u kratkom vremenu pa su u dijelovima grada poplavljene prometnice i dvorišta, a voda je prodrla i u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju

Toplički su vatrogasci, njih 60 iz svih 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava, imali 12 intervencija, a riječ je uglavnom o ispumpavanju vode iz nekoliko podruma.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice i središnje topličke vatrogasne postrojbe Mario Karafin potvrdio je da je voda ušla u podrumske prostorije Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

"Pet minuta nakon što nam je dojavljeno da bi voda mogla ući u podrum bolnice, vatrogasci su stigli na mjesto događaja, ali zbog velike količine kiše nisu mogli spriječiti ulazak vode i podrumske su prostorije bile poplavljene. Sada više nema problema jer smo svu vodu ispumpali, a osim toga, na kritična smo mjesta postavili vreće s pijeskom i napravili zečje nasipe koji će, u slučaju novih jakih kiša, spriječiti ponovni ulazak vode u podrumske prostorije bolnice", izjavio je za Hinu Karafin.

  • +11
Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Dodao je kako je problema bilo i na drugim mjestima, voda je ušla u podrumske prostorije topličke robne kuće i u dvorište dječjeg vrtića, ali srećom ne i u sam vrtić. Vatrogasci su na terenu, dojava i poziva za intervencije ni problema u prometu više nema.