nema izliječenih

Varaždinska županija bez novozaraženih; čekaju prvi negativan nalaz prvooboljele osobe

20.03.2020 u 13:59

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a šest dosad zaraženih osoba i dalje je pod nadzorom u Općoj bolnici Varaždin, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite

Načelnik stožera Robert Vugrin navodi kako u županiji među zaraženima još nema izliječenih od koronavirusa, pri čemu se čeka prvi negativni nalaz prve osobe s potvrđenom dijagnozom.

U stožeri kažu kako su u posljednja 24 sata provedena 22 testiranja, a ukupan broj testiranja popeo se iznad 100.

U zadnja 24 sata zabilježena su četiri slučaja kršenja samoizolacije i tri manja kršenja odluke Nacionalnog stožera o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Županijski stožer podsjeća na brojeve telefona koji su važni za građane u novonastaloj situaciji, među kojima je i broj izdvojene ambulante Doma zdravlja Varaždinske županije (099/839-1452) za osobe sa simptomima koronavirusa.

Za pomoć pri dostavi namirnica i lijekova stariji, nemoćni i oni u samoizolaciji mogu se javiti županijskom i gradskim društvima Crvenog križa.