Lista Građani, a ne političari

Vanek kandidat za gradonačelnika Osijeka

26.03.2021 u 15:08

Bionic
Reading

Kandidacijska lista skupine birača "Građani, a ne političari" izvijestila je u petak na konferenciji za novinare da će nositelj te liste za gradonačelnika Osijeka biti Miroslav Vanek, kojega podupiru i Udruga „Možemo Osijek“ i Nezavisna lista Zorana Batnožića

Vanek je rekao kako im je cilj kvalitetnim projektima i rješenjima učiniti Osijek boljim mjestom za život svih, „a ne samo onih koji pripadaju određenim grupacijama i interesnim skupinama“.

Istaknuo je kako je Osijek grad neiscrpnih potencijala te da je posljednjih osam godina učinjeno mnogo dobroga, ali ima i stvari koje nisu učinjene kako treba. Smatra kako ovlasti predstavnika mjesnih odbora i gradskih četvrti treba povećati izdvajanjem više novca za njih te da im treba omogućiti glasovanje o važnim komunalnim projektima.

„Subvencioniranjem kupnje bicikala, novom politikom prema mladima, digitalizacijom gradske uprave, uvođenjem jednosmjenske nastave u škole, izgradnjom knjižnice, implementacijom programa rekreacije, potporama za oporavak i rast gospodarstva, najboljim zoološkim vrtom u ovom dijelu Europe te otvaranjem Umjetničkog HUB-a možemo odvesti grad u razvojnom smjeru", zaključio je Vanek.