DEFENSE OF THE ANCIENTS

Valve najavio DotA 2!

14.10.2010 u 23:08

Bionic
Reading

Modifikacija za WarCraft 3 pod imenom 'DotA' popularnošću je gotovo dosegla igru na kojoj je i temeljena, a sada je Valve najavio i rad na nastavku

DotA, iliti Defense of the Ancients mod je za WarCraft 3 koji je još 2003. započeo entuzijast pod imenom Eul koji je prvu verziju DotA-e temeljio na Aeon of Strife, mapi iz Starcrafta. Modifikacija je uskoro stekla planetarnu popularnost te je više puta proglašavana za najbolju svjetsku besplatnu modifikaciju.

 

Posljednje inačice DotA-e razvio je IceFrog koji je Valve prošle godine angažirao za rad na nastavku koji će se ipak separirati od WarCrafta 3 te biti razvijan na Valveovom Source engineu koji pogoni i Half-Life 2 i Team Fortress 2, kao i Portal. Kako će se taj engine snaći u ulozi pokretača igre koja je mješavina multiplayer RTS-a i RPG-a, tek ćemo vidjeti, no iz Valvea najavljuju brojna poboljšanja poput implementacije glasovnog chata te unaprijeđene grafike koja će ipak ostati vjerna stilu originala.

 

Valve je inače u kolovozu ove godine registrirao ime 'DotA' kao patent što je naišlo na neodobravanje brojnih obožavatelja modifikacije iz bojazni da DotA 2 neće biti open-source orijentirana, a ni besplatna kao original, no ako se sjetimo nedavnog Valveovog Alien Swarma koji je bio besplatan – sve je moguće.

 

DotA