stabilizacija je kratkotrajna

Vakula otkriva kada dolaze nevolje i tko se može nadati snijegu

11.12.2019 u 06:48

Bionic
Reading

Nevolje će stvarati i vjetar, ponajviše na Jadranu u petak, i to ne samo zbog jačine, nego i zbog nagle promjene smjera - od juga i južnog, do sjeverozapadnog i sjevernog, ponegdje uz obalu i bure, pa vlasnici plovila trebaju biti na velikom oprezu

'Napokon sunce!', komentirali su mnogi u nizinama unutrašnjosti, koji su mu se nadali prošlih čak šest dana.

U srijedu će ga vidjeti diljem Hrvatske, posebice na Jadranu, gdje će još uglavnom prijepodne puhati jaka bura s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima, a po nekim nizinama unutrašnjosti će sunca i vedrine biti tek nakon jutarnje magle i niskih oblaka. No, stabilizacija vremena bit će kratkotrajna, piše meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

  • +21
Snijeg u Delnicama Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Već u četvrtak i petak bit će oblačnije, uz povremenu kišu, osobito u petak i obilniju, praćenu i grmljavinom, na Jadranu ponegdje možda i tučom. U unutrašnjosti će biti i snijega - u gorju sigurno, a vjerojatno i u nekim nizinama. 

Nevolje će stvarati i vjetar, ponajviše na Jadranu u petak, i to ne samo zbog jačine, nego i zbog nagle promjene smjera - od juga i južnog, do sjeverozapadnog i sjevernog, ponegdje uz obalu i bure, pa vlasnici plovila trebaju biti na velikom oprezu.

Naravno, i biometeorološke će prilike biti iznimno nepovoljne! Od vikenda će biti ponovno stabilnije, a u sljedećem tjednu i osjetno toplije, osim u nekim nizinama s dugotrajnom maglom i niskim oblacima.