AUSTRIJANCI U BALAMA

Uznemiravali goste pa ih izgnali iz Hrvatske

19.09.2011 u 16:03

Bionic
Reading

Zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način dvojica Austrijanaca starosti 24 i 29 godina, koji su u nedjelju oko 3.15 sati tulumarili i uznemirivali goste u autokampu na području Bala, zaradili su novčanu kaznu te im je isti dan izrečena i zaštitna mjera protjerivanja iz Hrvatske

Austrijanci su tijekom noći vikali i razbijali u kampu pa su tako na jednoj parceli razbili plastični stolić, dok su na drugom dijelu kampa uznemirivali slovenskog gosta. Kad su zaštitari pokušali provjeriti identitet osoba koje su narušavale javni red i mir, razulareni dvojac im je odbio dati svoje podatke pa je pozvana policija.

S drskim ponašanjem mladići su nastavili i po dolasku policijskih službenika, zbog čega su uhićeni i odvedeni u prostorije rovinjske policijske postaje.

'Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dvojica Austrijanaca su tijekom jučerašnjeg dana dovedena na Prekršajni sud u Rovinju, gdje je svakom izrečena novčana kazna od 3.700 kuna, ali i zaštitna mjera protjerivanja stranca iz Republike Hrvatske u trajanju od jedne godine', izvijestila je PU istarska.