zagrebački gradonačelnik

Tomašević: Krećemo u kontrolu kontejnera i pisanje kazni

13.12.2022 u 11:11

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na redovnoj konferenciji za medije utorkom najavio je da od idućeg tjedna kreće pojačana kontrola spremnika za miješani komunalni otpad, a od siječnja i ispisivanje kazni za one koji u njega ne odlažu plave ZG vrećice

U uvodu je naveo da se krenulo s odvozom papira i plastike jednom tjedno u višestambenim zgradama. Također je dodao da od idućeg tjedna kreću kontrole kontejnera i odlažu li se u njima plave vrećice.

Dodao je da će se posebno kontrolirati kontejnere ispred zgrada koje nisu ni pokrenule proceduru za postavljanje boksova na javnim površinama.

'Kazne idu od siječnja, nema smisla da 80 posto građana pravilno odlaže i kupuje vrećice, a 20 posto ne', kazao je Tomašević, dodavši da će o kaznama govoriti više idućeg tjedna.

U Gradu smatraju da je prošlo dovoljno vremena za prilagodbu i ima dovoljno plavih ZG vrećica u trgovinama.

Najavio je da će, unatoč hladnom vremenu, večeras biti organizirano gledanje utakmice protiv Argentine na velikom ekranu na Trgu bana Jelačića.

'Vidjeli smo već i za utakmicu protiv Brazila da je Europski trg bio premali, a uspjeli smo u kratko vrijeme organizirati da na Trgu bana Jelačića bude gledanje utakmice. Očekujemo znatan broj ljudi', rekao je Tomašević i dodao da će ekran ostati i za drugu polufinalnu utakmicu, kao i za utakmicu za treće mjesto i za finale.

Naveo je da se za doček reprezentacije razmatralo nekoliko lokacija, ali da je u dogovoru s policijom odlučeno da to bude Jelačić plac.

Upitan tko će pjevati na dočeku na Trgu i ima li problema s tim da to bude Thompson, kao i prije četiri godine, Tomašević je kazao da su 'pripreme u tijeku'.

Ono što je sigurno to je da će doček početi u ponedjeljak popodne.

Komentirajući izgradnju novog stadiona, Tomašević se osvrnuo na kritike da Grad 'neće ništa uložiti u izgradnju stadiona'.

'Vrijednost zemljišta koje daje Grad veća je od vrijednosti samog stadiona', rekao je Tomašević.

Što se tiče Dinama i stadiona, Tomašević je rekao kako je odlučio da danas neće komentirati turbulencije u Skupštini kluba.

Komentirajući probleme s ukidanjem mjere roditelj odgojitelj, nakon što je Visoki upravni sud (VUS) u ponedjeljak zabranio da Grad izdaje korisnicima rješenja o izlasku iz mjere, gradonačelnik je kazao da se zapravo nije dogodilo ništa novo.

“Pozdravljam da je VUS najavio donošenje odluke o zakonitosti najkasnije u ožujku, budući da tek od travnja stupaju prva smanjenja naknada za roditelje odgojitelje. Vjerujem da će ta odluka o zakonitosti biti u našu korist”, poručio je Tomašević.