sjednica vlade

Plenković o oporbi: Jalovi su i nemaštoviti, lijepe etikete korupcije i izdaje

21.09.2023 u 13:02

Bionic
Reading

Vlada će na sjednici u četvrtak donijeti odluku o interventnoj pomoći zbog izbijanja afričke svinjske kuge na području Hrvatske radi ublažavanja posljedica epidemije te uredbu o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje iznosa sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića

Prije početka sjednice Plenković je pohvalio probijanje druge cijevi tunela Učka označivši ga kao ključni infrastrukturni i politički projekt.

'Do ljeta iduće godine prometovat će se novim tunelom, novom cijevi, što je fantastičan uspjeh', poručio je Plenković.

Podsjetio je i na obnovljenu osječku Tvrđu.

'Vidjeli smo i veliki projekt obnovljene osječke Tvrđe, a taj projekt je financirala Vlada - izdvojili smo sredstva u prvom mandatu za nekoliko najvećih gradova i sjedišta županija', rekao je Plenković te dodao da su najavili i obnovu KBC-a Osijek.

Sjednica Vlade Izvor: Društvene mreže / Autor: Vlada RH

Premijer se osvrnuo i na promjenu kreditnog rejtinga zemlje. Agencija Standard & Poor's potvrdila je u petak rejting Hrvatske BBB+/A-2 i poboljšala izglede iz stabilnih u pozitivne. Plenković je kazao da je agencija prepoznala napore koje čini njegova, HDZ-ova vlada u upravljanju zemljom.

'Rekli su da su spremni revidirati svoju ocjenu na bolje ako se nastavi ovakav smjer', naveo je.

Podsjetio je i da su od ovog tjedna ograničene cijene 30 proizvoda.

'Vidimo i sami trend smanjenja cijena niza drugih proizvoda u trgovačkim lancima, upravo kako je bio i duh i ton razgovora s predstavnicima trgovačkih lanaca, i mislim da smo tu postigli itekako dobar uspjeh', istaknuo je predsjednik Vlade.

Dodao je da slijedi povećanje kamatnih stopa na štednju građana, kako su najavile banke.

Osvrnuo se i na aktualac u Saboru. Ustvrdio je da je oporba jalova i bez argumenata napada HDZ, optužujući ga za korupciju i nekakvu izdaju.

'Niti jedne ideje i konkretnog rješenja u odnosu na ono što je naša vlada napravila u suradnji s partnerima. I tu je ta razlika', poručio je premijer.