GOSPODARSKI KRIMINAL

Uzimali utržak pa zamračili oko 630.000 kuna

euri euro kovčeg s eurima novac

euri euro kovčeg s eurima novac

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Photodisc

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je pred Općinskim sudom u Rovinju optužnicu protiv A. L. (1965) i državljanina Republike Srbije T. M. (1969) zbog kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju

Kako je izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Puli, tereti ih se da su tijekom 2007. i 2008. godine u dogovoru, A. L. kao članica uprave rovinjskog trgovačkog društva i T. M. kao zaposlenik, za privatne potrebe uzimali utržak od poslovanja ugostiteljskog objekta u sastavu trgovačkog društva. Uzeli su iznos od ukupno 526.627,77 kuna, a da nisu na tako zadržan novac obračunali i uplatili dužne poreze i doprinose.

Na opisani način pribavili su za sebe i trgovačko društvo nepripadnu dobit u iznosu od ukupno 629.737 kuna na štetu državnog proračuna. Također, terete ih se i da su, da bi prikrili da se radi o oporezivom dohotku, sklopili ugovor o kratkoročnoj pozajmici tako što je T. M. primio od A. L. kao člana uprave trgovačkog društva zajam u iznosu od 527.200 kuna, a A. L. je pozajmicu proknjižila u poslovnim knjigama, iako su znali da T. M. neće vratiti pozajmljen novac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi