POD NEONSKOM SVJETILJKOM

Uzgajao marihuanu u ormaru

18.06.2010 u 13:21

Bionic
Reading

Česta je vijest da su policajci pronašli stabljike marihuane na nečijem balkonu, u teglicama, skrivenu među cvijećem, ili u vrtu, među povrćem, no po prvi puta požeški su policajci pronašli rastuće stabljike marihuanu u ormaru

Do nesvakidašnjeg otkrića policajci su došli u četvrtak, prilikom pretrage kuće 29-godišnjaka iz Požege. Naizgled običan drveni ormarić, na posljetku se pokazao kao sasvim neobičan mini-laboratorij za uzgoj marihuane.

Čitavu unutrašnjost ormarića, čije su dimenzije 105x70x33 cm, 29-godišnjak je obložio aluminijskom folijom. Kako bi biljka u ilegali imala sve potrebne uvjete za rast, u ormar je ugradio i dvije neonske lampe, koje su preuzele ulogu sunca, te jedan propeler koji je omogućavao cirkulaciju zraka.

U drvenom ormariću policajci su pronašli tri posude sa zasađenim stabljikama marihuane, čija je visina bila od 6,5 do 17,9 cm.

Daljnjom pretragom doma 29-godišnjaka, pronađena i jedna nargila te tri ostatka cigareta punjenih mješavinom duhana i marihuane.

S obzirom na količinu, policija pretpostavlja da je 29-godišnjak, koji je već evidentiran zbog zlouporaba opojnih droga te dvije teške krađe, biljke uzgajao za vlastite potrebe. Slijedi mu kaznena prijava.