JURIŠA NA JOKSIMOVIĆEV REKORD

Uzbuna u Poreču zbog Marka Perkovića Thompsona

Marko Perković Thompson

Marko Perković Thompson

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Najavljeni Thompsonov koncert u porečkoj sportskoj dvorani Žatika krajem kolovoza već je uzburkao duhove, pa tako dvije građanske udruge pozivaju na bojkot njegova koncerta, a nije mio ni nekim političarima

Poznati pjevač Marko Perković Thompson nastupit će u Poreču 31. kolovoza u sklopu velike koncertne turneje 'Ora at Labora', koja je počela prije mjesec dana koncertom u Zagrebu.

'To IDS vraća u Poreč i Istru glasače HDZ-a', komentirao je novu istarsku aktualnost saborski zastupnik Damir Kajin, poručivši da svi oni koji su bili na Rušnjaku, gdje se svečano obilježavala 70. godišnjica odlaska u partizane, neka budu na koncertu u porečkoj Žatiki.

'Ako IDS za 30.000 kuna prodaje uspomenu na Rušnjakovce, onda to nije izdaja, to je naprosto jadno', veli Kajin, 'no neka nitko ne očekuje od ljudi kojima su Rušnjakovci uzor da na pozdrav 'Za dom', odgovore 'Spremni', ali od IDS-ovaca se ne bih iznenadio.'

Thompsonovim koncertom nisu oduševljeni ni u Građanskoj akciji. Naime, na Facebook stranici ove anonimne skupine građana jutros je osvanula fotografija grafita s porukom organizatorima koncerta i pjevaču 'No pasaran'.

'Porečka podružnica Građanske akcije odlučila je reagirati te grafitom '31. 08. NO PASARAN' ukazati na protivljenje ustašoidnim i fašističkim porukama koje ovaj pjevač redovno šalje sa svojih nastupa. No pasaran - poručujemo, nema prolaza za ovakva htijenja u Istri, koja je oduvijek bila otvorena za sve i svih, osim za one koji zagovaraju mržnju i nacionalnu isključivost', navode autori, uz parolu 'Nema predaje'.

U Centru za građanske inicijative u Poreču kažu kako se i oni slažu s porukom Građanske akcije te pozivaju građane da ostanu doma.

'Smatramo kako se nikakvom govoru mržnje ne bi smjelo davati prostora te se nadamo da će naši sugrađani prepoznati isto i jednostavno se ne odazvati pozivu na koncert', poručila je jedna od voditeljica porečkog CGI-ja, Nataša Vajagić.

Ugovor o najmu dvorane već je potpisan sa Zajednicom sportskih udruga Grada Poreča, uz suglasnost IDS-ovog gradonačelnika Edija Štifanića

'To će sve proteći u redu. Mislim da će dvorana po popunjenosti oboriti rekord od svog otvaranja', kazao je organizator Thompsonovog koncerta u Istri Veseljko Buić, vlasnik estradne agencije V.I.B.

'Najveća popunjenost bila je na koncertu Željka Joksimovića i uvjeren sam da će taj rekord biti oboren', kazao je kratko za tportal Buić, odgovorivši nam i kako je, vezano stavove građanskih udruga i političara, bez komentara.

Koliko će koštati ulaznice u pretprodaji i prodaji uoči koncerta, još nije definirano, no, veli, u svakom slučaju bit će po pristupačnoj cijeni. Osim u Poreču, Thompson će u sklopu turneje pjevati i u Biogradu na Moru, Čavoglavama, Orašju i Mostaru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi