spor oko skrbništva

Užas u Sarajevu: Muškarac ubio bivšu partnericu, svemu svjedočilo dijete

14.11.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Novi slučaj femicida dogodio se u Sarajevu, gdje je muškarac ubio svoju bivšu partnericu, a povod tom zločinu bio je spor oko skrbništva nad malodobnim djetetom, potvrdili su u utorak lokalna policija kao i odvjetnik ubojice

Muškarac identificiran kao Anel Bećirović (34) ustrijelio je u ponedjeljak, u stanu u sarajevskom nasilju Alipašino polje, Emiru Maslan (31), s kojom je ranije bio u izvanbračnoj vezi.

Ubojstvo je počinio pred malodobnim zajedničkim djetetom, dječakom koji ima tek četiri godine, a potom ga je oteo i odveo u stan u drugom dijelu grada u kojemu je živio.

Tamo su ga pronašli policajci koji su nakon pregovora uspjeli najprije osloboditi dječaka, a potom uhititi ubojicu.

Policija je u utorak navela kako se okolnosti ovog zločina utvrđuju, no odvjetnik Omar Mehmedbašić potvrdio je da je njegov branjenik osoba koja je već osuđivana zbog nasilja u obitelji, a u tijeku je i postupak koji se protiv njega vodi zbog zloporabe droge.

U travnju ove godine Bećirović je zbog obiteljskog nasilja tako bio osuđen na tri mjeseca zatvora.

'Dijete je prisustvovalo činu ubojstva', kazao je Mehmedbašić za portal Klix.

Slično brutalno ubojstvo zabilježeno je u BiH u kolovozu u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović, također bivšu partnericu, a i on je to učinio pred djetetom i pritom je zločin uživo prenosio na jednoj društvenoj mreži.

Nakon toga u BiH je organiziran niz prosvjeda čiji su sudionici tražili da se ovakva ubojstva pokušaju spriječiti uvođenjem drastičnih kazni, uključujući tu posebnu kvalifikaciju kaznenog djela femicida.

Vlasti do sada nisu poduzele nikakve korake kojima bi pokušali spriječiti ponavljanje sličnih slučajeva.