splitsko-dalmatinska policija

Uzapćena talijanska ribarica u teritorijalnom moru RH

18.06.2020 u 11:52

Bionic
Reading

Talijanska ribarica zamijećena u teritorijalnom moru Republike Hrvatske, uzapćena je i sprovedena u luku Vis gdje će se provesti kriminalističko istraživanje nad zapovjednikom povila i članovima posade, izvijestila je u četvrtak splitsko-dalmatinska policija

Praćenjem podsustava za nadzor državne granice na moru, jučer oko 9 sati uočena je talijanska ribarica unutar hrvatskog teritorijalnog mora.

Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka informaciju je odmah proslijedio posadi policijskog plovila splitske Postaje pomorske policije, čiji članovi su promptno reagirali i bili spremni za postupanje, priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dolaskom do strane ribarice posada policijskog plovila 'izdala je zapovijed za zaustavljanje, nakon čega je započet progon koji je završio uzapćenjem ribarice', dodaje se u priopćenju. Tijekom jučerašnjeg dana talijanska ribarica je uz pratnju službenog policijskog plovila sprovedena u luku Vis.

Policijski službenici provest će kriminalističko istraživanje nad zapovjednikom plovila i članovima posade, ukupno četiri strana državljanina, radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja, te podnošenja adekvatne prijave, navode iz PU splitsko-dalmatinske.