ZAGREPČANIN 'NA RADU' U ISTRI

Uz prijetnju nožem opljačkao kioske u Puli i Umagu

07.01.2011 u 13:36

Bionic
Reading

Zbog dva kaznena djela razbojništva, počinjena početkom tjedna u Puli i Umagu, istarska policija kriminalistički je istražila 57-godišnjeg Zagrepčanina, koji se k tome u Istri još i odavao skitnji i prosjačenju

Naime, osnovano ga se sumnjiči da je u ponedjeljak, 3. siječnja, oko 18 sati ušao u kiosk Tisaka na pulskom Narodnom trgu gdje je od 52-godišnje prodavačice iz Pule zatražio kutiju cigareta, a zatim je uz prijetnju nožem zahtijevao da mu preda novac. Drski razbojnik uzeo je iz ladice nekoliko stotina kuna, koliko je tom prilikom našao, nakon čega se udaljio.

Također, utvrđeno je kako je narednog dana, na isti način, počinio razbojništvo i u Umagu. Naime, oko 17 sati ušao je u kiosk Glasa Istre u Ulici Dante Alighieri te je ponovno uz prijetnju nožem, ovaj put 46-godišnjoj prodavačici s područja Umaga, ukrao iz ladice s novcem više tisuća kuna.

Osim toga, skitnjom i prosjačenjem počinio je i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira pa je protiv njega podnesen i optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Taj 57-godišnji Zagrepčanin, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, sproveden je u srijedu, 5. siječnja, u Istražni centar Županijskog suda u Puli.