PALA SKUPINA PREVARANATA

Uz pomoć krivotvorenih punomoći prodavali tuđa zemljišta i kuće

11.10.2012 u 16:36

Bionic
Reading

Zadarski policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta dovršili su istragu nad više osoba sa zadarskog i zagrebačkog područja koje se sumnjiči da su, krivotvoreći dokumentaciju o vlasništvu nad nekretninama na zadarskom i zagrebačkom području, prodavali tuđa zemljišta

Mozak udružene skupine je 32-godišnji Zagrepčanin Igor Vuković od ranije poznat policiji, kojem se, neslužbeno saznajemo, već sudi za slična zlodjela. Njega se tereti da je početkom godine izradio krivotvorenu punomoć za prodaju zemljišta na Viru u vlasništvu 73-godišnjakinje iz Zadra, nakon čega je uz pomoć više posrednika zemljište prodao za iznos od stotinjak tisuća kuna.

Prva karika u lancu nakon napravljene lažne punomoći član je skupine prevaranata koji je za sitan novac postao fiktivni vlasnik zemljišta. U sljedećem koraku skupina bi krenula u potragu za zainteresiranim kupcem kojem bi fiktivni vlasnik ponudio lažni kupoprodajni ugovor nakon čega bi, planirali su prevaranti, zarađeni novac dijelili prema zaslugama.

Zagrepčanin je vukao sve konce igre, ali je stajao po strani i nije imao kontakta sa žrtvama. Policija ga je ipak uspjela zaskočiti u Zadru, i to na slučaju 65-godišnje Zagrepčanke. Sumnja se da je izradio krivotvorenu punomoć 65-godišnje vlasnice zemljišta u Zagrebu, a potom angažirao više pomagača iz Zagreba i Zadra te pokušao prodati zemljište vrijedno stotinjak tisuća eura. Ovoga puta njihov je naum osujećen, uhićeni su te će protiv Vukovića i devet pomagača državnom odvjetništvu u Zadru biti podnijeta kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava, prevare i ovjerovljivanja neistinita sadržaja.