PORTO MONTENEGRO

Uz luksuzne stanove na jadranskoj obali na poklon nude i putovnicu

15.07.2020 u 11:28

Bionic
Reading

Crnogorska tvrtka Adriatic Marinas iz Tivta ponudila je zainteresiranim stranim kupcima luksuzne stanove i poslovne prostore na obali, uz koje će na poklon dobiti i crnogorsko državljanstvo

Riječ je o stanovima i poslovnim prostorima Boka Place u sklopu luksuznog nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro čija će gradnja početi krajem godine. Cijene stanova različite strukture stoje između 190.000 do 347.000 eura, dok cijene za trosobni luksuzni pentahouse nisu objavljene i dobivaju se isključivo u izravnom kontaktu s prodavačem. Minimalna investicija za dobivanje crnogorske putovnice na poklon je 450.000 eura, precizira agencija Tanjug.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, riječ je o dodjeli državljanstva 'prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za gospodarski i ekonomski interes Crne Gore', koji je stranim investitorima u nama susjednoj zemlji poznat kao CBI (Citizenship by Investment). Mogućnost kupnje nekretnine imaju svi stranci koji ispune unaprijed definirane obveze prema crnogorskoj državi, a u ponudi je 144 stambenih jedinica.

Crnogorska vlada je projekt Boka Place nedavno uvrstila na popis prioritetnih projekata iz područja turizma, čime investitori dobivaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, među kojima je i putovnica Crne Gore. Projekt će stajati oko 50 milijuna eura, zapošljavat će 96 osoba, a trebao bi biti završen na proljeće 2023.