od 23. prosinca

[DOKUMENT] Uvodi se ograničenje kretanja po Hrvatskoj, a pogledajte tko sve može slobodno putovati iz županije u županiju

18.12.2020 u 15:08

Bionic
Reading

Najveća novost kada su nove epidemiološke mjere u pitanju jest zabrana putovanja između županija, i u sklopu nje uvođenje sustava propusnica kojima će se takva putovanja dopuštati

Nakon što je nacionalni Stožer civilne zaštite u petak predstavio nove mjere najviše pitanja izazvalo je vraćanje sustava propusnica. Za razliku od proljeća, kada su se one odnosile na mjesto prebivališta ili boravišta (grad ili općinu), sada se uvode za putovanja između županija dok unutar županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište kretanje ostaje slobodno. Ograničeno kretanje zemljom stupa na snagu 23. prosinca i traje do 8. siječnja.

Odluka - Zabrana Napuštanja Županija by Tportal.hr on Scribd

Prilikom ulaska i izlaska s područja županije obvezno je pridržavati se strogih mjera fizičkog distanciranja, ne zadržavati se nepotrebno na javnim prostorima, posjedovati iskaznicu ili drugu identifikacijsku ispravu ili valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice.

Zabrana iz ove odluke ne odnosi se na osoblje nužno za održavanje prometa i opskrbu, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb, putovanja na posao i s posla ako je to neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 i diplomatsko osoblje.

  • +5
Nacionalni Stožer civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL