OGRANIČENJA SE PRODUŽUJU

Potpredsjednik Vlade Milošević: Nisam za policijski sat i propusnice, ali ako struka tako kaže...

13.12.2020 u 11:52

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji Točka na tjedan emisije N1, potpredsjednik Vlade za društvena pitanja Boris Milošević rekao je kako nije za uvođenje policijskog sata i uvođenje propusnica, ali ako struka tako kaže i uvede neki kratak rok trajanja tih mjera, Stožer bi to trebao razmotriti

'O tome se još nije razgovaralo. Imamo mi zemlje koje su imale puno strože mjere, pa nisu polučile neke rezultate. Svaka mjera koja se donosi, donosi se isključivo radi toga što to nalaže struka i epidemiološka situacija, a ne radi neke agende ili dobivanja političkih poena. Svugdje u svijetu je ista situacija. Cijeli set prava se ograničava, ali mislim da u ovom trenutku postoji balans između mjera i zaštite i legitimnog cilja, mislim da imamo konsenzus oko zaštite zdravlja', rekao je Milošević za N1.

Milošević vjeruje da će se mjere, koje vrijede do 21. prosinca, produžiti. 'Produžit će se sigurno, a vidjet ćemo hoće li se postrožiti', rekao je potpredsjednik Vlade.

  • +4
Kontrola propusnica u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dodaje da ni znanstvenici nisu jedinstveni oko toga što treba učiniti. Upitan koju struku Vlada sluša i osvrnuvši se na problem s Vladinim Znanstvenim savjetom, Milošević je rekao da je predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Zvonimir Frka Petešić imao pressicu gdje je objasnio razvoj situacije. 'Savjet je ostao postojati, a u znanosti je normalno da postoje oprečni stavovi', kaže Milošević.