PENAVA PORUČUJE

'Uvažavat ću svakog građanina bez obzira na vjeru, naciju, rasu'

30.06.2014 u 17:41

Bionic
Reading

Novi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ), koji je u jučer održanom drugom krugu prijevremenih izbora za 191 glas pobijedio SDP-ovca Željka Sabu, poručio je s današnje konferencije za novinare kako želi biti gradonačelnik svih Vukovaraca

Zahvalivši građanima Vukovara što su poduprli njegovu kandidaturu, Penava je ocijenio kako je njegova pobjeda znak da su uvidjeli da taj grad 'ide u krivom smjeru' te da su prepoznali sve ono što im je ponudila koalicija okupljena oko HDZ-a, čiji je on bio kandidat.

'Pozivam roditelje vukovarskih osnovnoškolaca da djeci ne kupuju udžbenike za sljedeću školsku godinu jer će to, onako kako smo i obećali prije izbora, za njih učiniti Gradska uprava', rekao je Penava i najavio da će se već ovoga tjedna sastati s gospodarstvenicima izvan Vukovara kako bi ih potaknuo na ulaganja u taj grad, a sprema se i u Njemačku kako bi investitorima predstavio mogućnosti ulaganja u Vukovar.

Po njegovim riječima, u budućem radu zauzimat će se za to da znanje i sposobnost budu jedini kriteriji za bilo čiji rad i napredak. Na pitanje novinara hoće li smijeniti pročelnike gradskih odjela koje je postavio Željko Sabo, odgovorio je kako će se načiniti analiza rada svakog odjela i pročelnika te da će se povući određeni potezi.

'Svatko tko ima znanje i rezultate ne mora se brinuti o svom radnom mjestu. Ako netko dobro radi, nema potrebe da ga se mijenja bez obzira na to iz koje stranke dolazio', poručio je. Dodao je kako nije zadovoljan time što - bez obzira na Zakon o razvoju Vukovara, koji investitorima nudi mnoge povlastice - u Vukovaru manjka investicija, te je i s tim u vezi najavio promjene.

Na pitanje novinara o njegovu stajalištu o dvojezičnosti, odgovorio je kako može samo ponoviti stajalište HDZ-a da je dvojezičnost u Vukovar uvedena 'na silu i protivno zakonu'.

Komentirajući jučerašnju izjavu predsjednika SDP-a i Vlade Zorana Milanovića kako Vukovarci na izborima za gradonačelnika biraju između politke prošlog stoljeća i politike koja zagovara normalan život, izrazio je razočaranje.

'Mi smo ponosni na to prošlo stoljeće jer je u njemu stvorena neovisna hrvatska država i Vukovar dočekao svoju slobodu. Volio bih kada bi se primjer više okrenuo budućnosti nego što nas stalno vuče u prošlost', poručio je Ivan Penava, osim kojega su na konferenciji za novinare bili i njegovi budući zamjenici Marija Budimir (HDZ) i Marijan Pavliček (HSP AS) te predsjednik vukovarskoga HDZ-a Damir Barna.

Na jučerašnjim izborima za vukovarskoga gradonačelnika za Ivana Penavu glasovalo je 7137 birača, što je 50,19 posto, a za Željka Sabu, koji je na izbore, iako je u SDP-u, izašao kao neovisni kandidat, ali uz potporu vukovarskih SDP-ovaca, glasovalo je 6946 birača ili 48,85 posto.