ipak se kreće?

Utvrđen sastav Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

23.03.2017 u 18:01

Bionic
Reading

Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti zaključilo je, nakon provedene rasprave o kriterijima i načelima, kakav će biti sastav Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je u četvrtak da je Povjerenstvo na svojoj šestoj sjednici usvojilo zaključak da će u Ekspertnoj radnoj skupini za provedbu kurikularne reforme biti - po jedan stručnjak s najmanje deset godina iskustva iz sljedećih ustanova: ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja, osnovne škole, gimnazije i strukovne škole; po jedan stručnjak s nastavničkih studija; po jedan stručnjak iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), područja prirodoslovlja, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM), te društveno-humanističkoga područja; dva znanstvenika iz područja odgoja i obrazovanja te jedan stručnjak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Šesta sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, održana je u srijedu, 22. ožujka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Kako je priopćeno, na toj su sjednici najprije usvojeni zaključci s prethodnih sjednica, a nakon toga se, sukladno dnevnom redu, vodila rasprava o kriterijima i načelima za osnivanje Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Najavljeno je da će se sljedeća sjednica održati u ponedjeljak, 27. ožujka, a na će se raspraviti uvjeti za izbor članova i voditelja Ekspertne radne skupine te prioritetne aktivnosti prema strateškim područjima.