TRAGEDIJA U SLAVONSKOM BRODU

Utopio se 12-godišnji dječak

17.03.2010 u 13:15

Bionic
Reading

Jučer oko podneva 12-godišnji Alen Kantar uputio se u ribolov, no sati su prolazili, a dječak se nije vraćao kući. Njegova je obitelj oko 22 sata i 40 minuta alarmirala policiju, te su svi krenuli u potragu za dječakom

Gotovo dva sata policijski su službenici uzaludno pretraživali korito kanala Glogovice, od mosta kod raskrižja Vrazove i Milanovićeve ulice sve do ušća kanala u rijeku Savu, no dječaka nisu pronašli.

Pola sata iza ponoći, stotinjak metara sjeverno od mosta, Alenovo su beživotno tijelo u koritu ugledali njegov 23-godišnji brat i rođak, koji su ga sami odmah izvadili iz hladne vode, no
dežurna liječnica mogla je samo utvrditi smrt.

Kako doznajemo, na dječakovom tijelu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na nasilnu smrt. Obdukcijom, koja je danas obavljena po nalogu suca istrage, na Odjelu patologije u bolnici Dr. J. Benčević u Slavonskom Brodu potvrđeno je da smrt dječaka nastupila uslijed utapanja.

Još se ne zna kako je 12-godišnjak završio u kanalu i što je prethodilo samoj nesreći, stoga se nastavlja daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju bitnih činjenica. Policija pretražuje obalu kanala kako bi utvrdila mjesto na kojem je dječak pecao. Kako doznajemo, njegovu je torbicu, u kojoj je bio držač štapa za pecanje i kutija s mamcima, jučer oko 16 sati i 30 minuta kod slapa u blizini naselja Hebrang pronašao djelatnik komunalca.

Odnio ju je kući i spremio, misleći da pripada nekome od susjeda koji žive u blizini kanala, no jutros je njegov sin, koji je poznavao malog Alena, prepoznao dječakovu torbicu, te ju predao policiji.