oštra reakcija

Utemeljitelji HDZ-a: Zastupnici Peović najveća je kazna to što mora živjeti u Tuđmanovoj Hrvatskoj

25.09.2020 u 13:48

Bionic
Reading

Zajednica utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman poslala je oštro priopćenje jer su nezadovoljni načinom na koji je zastupnica Katarina Peović u Hrvatskom saboru govorila o prvom hrvatskom predsjedniku

Zajednica utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman oštro osuđuje napad na prvog hrvatskog predsjednika u Hrvatskom saboru i na mjestu, kako su istaknuli, na kojem su se na Tuđmanov poticaj i u okviru njegove politike donosile najvažnije odluke koje su omogućile stvaranje suvremene hrvatske države početkom devedesetih godina prošlog stoljeća.

U četvrtak je zastupnica Radničke fronte Katarina Peović zapitala je li prikladno ime za novo sveučilište dr. Franjo Tuđman, s obzirom na to da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu u BiH.

U priopćenju koje potpisuje Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, smatraju navedenu tvrdnju zlobnom i skandaloznom obmanom.

Savjetovali su zastupnici Peović da je ako se već upustila u komentar politike Franje Tuđmana prema Bosni i Hercegovini, trebala istaknuti svu presudnu pomoć koju je Hrvatska dala susjednoj državi, od podrške međunarodnom priznanju, pomoći u obrani od srbijanske agresije, zbrinjavanju stotina tisuća izbjeglica, sprječavanju novog genocida nad civilima bihaćke enklave do nanošenja vojnog poraza agresoru, a ne, navode, kako se ona odlučila - na iznošenje zlobne obmane.

'Od saborskih zastupnika hrvatski građani s pravom očekuju da, čak i kada se ne mogu identificirati sa samostalnom Hrvatskom, iznose cjelovite informacije, a ne da se upuštaju u nečasnu radnju njihova iskrivljavanja', mišljenja su HDZ-ovi utemeljitelji.

Svjesno iznoseći obmanu, tvrde, zastupnica Peović pokušala je hrvatsku javnost dovesti u zabludu o stvarnoj povijesnoj ulozi Franje Tuđmana.

'Od prvaka hrvatskih političkih stranaka, pa makar se radilo i o onima koje više ili manje uvijeno pozivaju na uskrsnuće davno poraženih zločinačkih ideologija, hrvatski građani očekuju nove i korisne prijedloge te ideje, a ne iskrivljavanje povijesnih činjenica', savjetuju utemeljitelji HDZ-a.

Žalosti ih to što politika koja se protivi Tuđmanu i onome što on predstavlja za cjelokupni hrvatski narod još uvijek živi kroz marginalne političke skupine ekstremno lijeve provenijencije, zamaskirane u šire političke platforme, poput zastupnice Peović iz grupacije Možemo, iz koje, dodali su, najavljuju i vraćanje Titova imena nekim zagrebačkim trgovima.

'Tako se zeleno-lijeva koalicija pretvara u radikalnog i crvenog zastupnika planova kojima se željelo spriječiti uspostavu samostalne hrvatske države. Republika Hrvatska je, unatoč takvim nastojanjima, u tridesetoj godini svog osamostaljenja uspješna, snažna i stabilna država, članica EU-a i NATO-a. Možda je baš to zastupnici Peović najveća kazna. Živjeti u Tuđmanovoj Hrvatskoj', zaključili su.