TP line

Uspostavljena brzobrodska linija Lastovo – Korčula - Dubrovnik

24.05.2021 u 10:20

Bionic
Reading

Cjelogodišnja državna brzobrodska linija Lastovo - Korčula - Dubrovnik uspostavljena je u ponedjeljak ujutro prvom plovidbom na toj liniji katamarana Anastazija brodara TP line

Brod će na toj liniji duljine 75 milja prometovati svakodnevno. "Anastazija" može primiti 300 putnika i postići brzinu od oko 27 čvorova. Cijena karte izvan sezone je 75 kuna, a u sezoni 95 kuna, dok je otočna cijena 60 kuna.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je po dolasku broda u luku Gruž kako je riječ o povijesnom uspjehu, jer je Lastovo prvi put povezano sa županijskim središtem.

"Ovo je velik dobitak za Lastovce, kao i za Korčulane, gdje također pristaje katamaran, a naravno i za Dubrovnik i čitavu županiju. Lastovo, naš najudaljeniji pučinski otok, dosad je bio povezan preko Vele Luke sa Splitom i Dubrovnikom, ali je to bilo nepovoljno. Sad im do Dubrovnika treba tri i pol sata i vjerujem da će i ovo doprinijeti ostanku ljudi na Lastovu", rekao je Dobroslavić.

Zahvalio je Vladi na 12 milijuna kuna vrijednoj potpori za ovu liniju.

"Mještani su jako zadovoljni novom linijom. Lastovo je oduvijek vezano za Dubrovnik. Obnovom i proširenjem rive u luci Ubli vrijeme plovidbe će se moći prilagoditi lokalnom stanovništvu", rekao je Dobroslavić.

Ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paula Vidović istaknula je kako se nijedna dosadašnja linija do Lastova neće ukidati, odnosno u ljetnoj sezoni će na taj otok i dalje pristajati i katamaran Nona Ana koji plovi na liniji Dubrovnik - Luka Šipanska - Sobra - Korčula - Ubli.