visoke brojke

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 46 novooboljelih od koronavirusa, 33 lokalaca, 11 osoba iz drugih krajeva Hrvatske i dvoje Švicaraca

12.08.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od ukupno 366 obrađenih testova u srijedu je 35 novooboljelih osoba pozitivno na Covid-19 infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije

Po gradovima zaraženo je 12 osoba iz Splita, dvije iz Imotskog, četiri iz Kaštela, tri iz Makarske, Sinja, Podstrane i Zmijavaca te po jedna iz Otoka, Šestanovca i Lećevice.

Uz 35 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije još je 11 osoba iz drugih županija pozitivno na Covid infekciju i to dvije osobe iz Osječko baranjske županije, sedam osoba iz grada Zagreba, jedna iz Šibensko kninske županije i Zadarske županije.

Registrirane su i dvije novooboljele osobe koje su pristigle iz Švicarske i čiji je uzorak uzet u Jelsi.

Svi novooboljeli iz drugih županija  testirani su u Splitu. Od 35 novooboljelih osoba sa područja Splitsko dalmatinske županije, 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. 565 osoba nalazi se u samoizolaciji. 16 Covid pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

U karanteni se nalaze četiri strana državljanina.