POLICIJA ZADOVOLJNA

Uspješno provedena akcija 'Mir i dobro'

13.01.2010 u 13:30

Bionic
Reading

Kako bi osigurali mirne i ugodne blagdane svim stanovnicima Primorsko-goranske županije, kao i svima onima koji su za vrijeme blagdana boravili u toj županiji, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provodili su operativnu akciju 'Mir i dobro'. Prema iznesenim rezultatima, tijekom akcije nije bilo smrtno stradalih ni teže ozlijeđenih osoba, a ni većih oštećenja objekata i imovine i blagdani su protekli u svečanom ozračju

Ove godine akcija se provodila u razdoblju od 14. prosinca 2009. do 8. siječnja 2010. godine, a osnovni cilj bio je osigurati povoljno stanje javnog reda i mira te opće stanje sigurnosti građana.

U sklopu akcije policijski službenici oduzeli su tri komada oružja, 134 komada streljiva, jedno eksplozivno sredstvo i 2487 komada pirotehničke galanterije. Zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava te nezakonite uporabe pirotehnike utvrđeno je pet prekršaja, zbog čega je prijavljeno sedam osoba, te tri kaznena djela, za koja su kazneno prijavljene tri osobe.

Temeljem raspisanih tjeralica uhićeno je 18 osoba, a ukupno je evidentirano 107 prekršaja, za koje su prijavljene 142 osobe, i 153 kaznena djela, za koja je prijavljeno 98 osoba. Prilikom nadzora državne granice zapriječen je ulazak za 64 osobe, zabilježena je jedna povreda državne granice, a šestorici stranih državljana izrečena je zaštitna mjera protjerivanja stranaca.

Tijekom ove akcije zabilježeno je propucavanje jedne obiteljske kuće i jednog automobila, a prilikom uporabe ubojitih sredstava nisu zabilježeni slučajevi smrtnog stradavanja ni težeg ozljeđivanja osoba. Lakše tjelesne ozljede zadobile su četiri osobe, među kojima je i jedno dijete staro 10 godina.

Djelatnici PU primorsko-goranske zahvaljuju građanima na suradnji i doprinosu u provedbi ove uspješne akcije.