VOZAČ S 152 KAZNENE PRIJAVE

Usmrtio pješaka i pobjegao ne pruživši mu pomoć

19.06.2009 u 09:13

Bionic
Reading

Policija je u petak oko četiri sata ujutro uhitila Ivicu Božića (33) iz Kaštel Starog, vlasnika 152 kaznene prijave, koji je večer prije svojim Golfom udario i usmrtio pješaka Antu Grgurovića (56), također iz Kaštel Starog, te pobjegao nakon nesreće

Grgurović je izdahnuo u KBC Split, nepuni sat nakon udara automobila, a Božić je priveden istražnom sucu uz optužbu za izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom, te zbog nepružanja pomoći teško ozlijeđenoj osobi.

Ivica Božić, inače profesionalni vozač, kretao se Golfom iz smjera Trogira prema Solinu kada je u 21.50 sati, nedaleko od benzinske postaje INA u Kaštel Starom, prednjom desnom stranom automobila zahvatio i na kolnik oborio Antu Grgurovića. Božić se odmah dao u bijeg, no očevici su zapamtili registarsku oznaku Golfa.

Nesretni pješak je vozilom Hitne pomoći žurno prevezen u KBC Split, no preminuo je u 22.40 sati. Policija je Golf pronašla već u 22.15 sati pred Božićevom kućom u Ključanicama bb, no njega nisu zatekli. Postavili su mu zasjedu pred kućom, pa su ga oko 4 sata i dočekali.

Božićev dosje obiluje prijavama za drogu, teške krađe, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, prijavljen je i zbog razbojništva te napada na policiju, dok mu je posljednja kaznena prijava podnesena 2006. godine zbog prijetnje, piše Jutarnji list.