projekt aglomeracije sporan?

USKOK u petrinjskoj Gradskoj vijećnici i komunalnom poduzeću

05.12.2022 u 13:48

Bionic
Reading

U ponedjeljak su djelatnici USKOK-a stigli u petrinjsku Gradsku vijećnicu, a potom i u komunalno poduzeće „Privreda".

Neslužbeno doznaje HRT kako ih zanima dokumentacija vezana uz projekt aglomeracije koji je započet još 2016. godine, a trebao je biti dovršen 2019., no zbog brojnih su poteškoća rokovi stalno probijani.

Dok su djelatnici USKOK-a izuzimali dokumentaciju, bivši gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović, koji je zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju u pritvoru proveo dva mjeseca, na sjednici Gradskog vijeća položio je prisegu kao izabrani gradski vijećnik i sudjelovao u radu Vijeća.

'Ne, što se tiče toga ne bojim se. Nemam se čega bojati. Ja sam jednostavno siguran u ono što sam radio i što se mene teretilo da nikad nikom nigdje nisam ništa pogodovao i nigdje nećete nikad naći moj potpis', poručio je Dumbović.

Informaciju je komentirala i sadašnja gradonačelnica Magdalena Komes.

'Znamo svi da je bilo jako puno problema i kao gradska vijećnica u prethodnom mandatu, zajedno s kolegama iz HDZ-a, ukazivala sam neprestano na nepravilnosti u provođenju tog projekta. Neka izvidi pokažu što se zaista radilo, što nije i na koji način se provodio projekt', rekla je Komes.