ZBOG INTERVJUA

USKOK traži da se Miro Laco vrati u zatvor!

11.11.2014 u 11:23

Bionic
Reading

USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu podnio zahtjev da se okrivljenika u aferi Agram Miru Lacu vrati u zatvor za vrijeme trajanja istrage premda je nedavno pušten uz jamčevinu. Naime USKOK zamjera Laci njegove izjave u intervjuu Večernjem listu u kojem je rekao da bi ponovio djela za koja ga se tereti

Pročelnik Ureda gradonačelnika Zagreba Miro Laco pušten je da se uz jamčevinu od 100.000 kuna brani sa slobode dok traje istraga u aferi Agram. No nekoliko dana nakon puštanja dao je intervju Večernjem listu koji bi ga mogao koštati slobode jer je rekao da bi ponovio djela zbog kojih ga progoni USKOK.

Lacinu izjavu prvi je još jučer problematizirao tportal.hr, a danas je i USKOK zatražio od suca istrage da Lacu vrate u zatvor usprkos uplaćenoj jamčevini.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio je za tportal.hr
da je USKOK već poslao službeni zahtjev za ponovno aktiviranje mjere istražnog zatvora za Miru Lacu. Devčić kaže da će istražni sudac najvjerojatnije o tome odlučivati sutra na posebnom ročištu uz prisutnost Lace, njegovog odvjetnika i tužiteljice USKOK-a Ksenije Krizman.

Podsjetimo, Laco je u intervjuu Večernjaku rekao sljedeće: 'Na putnom nalogu nigdje ne piše ime Mile Horvat i njoj nije isplaćena nikakva naknada. U prvi mah nisam ni znao da je to ona. No kada sam doznao razlog puta – ponovno bih potpisao bez obzira na sve', kazao je Laco odgovarajući na pitanje kako je TV novinarka/voditeljica mogla dobiti vozača i otići na liječenje izvan Hrvatske.

Na teret mu se stavlja da je u nekoliko navrata na Bandićevo i traženje Zdenka Antunovića, tajnika Sportskog saveza Zagreba, omogućio korištenje službenih vozila. Počinjena šteta procjenjuje se na 18 tisuća kuna, za koje je Laco u navedenom intervju najavio da će 'u skorije vrijeme uplatiti u gradski proračun bez obzira na to kako se postupak bude dalje odvijao'.

Prije nego što je pušten iz zatvora uz jamčevinu Laco je na sudu morao dati obećanje da na slobodi neće ometati istragu utjecajem na svjedoke ili dokaze, odnosno da neće ponoviti nedjelo. Javni nastup u kojem govori da bi ponovno potpisao iste dokumente 'bez obzira na sve' USKOK očito smatra iskazivanjem namjere za ponavljanjem kaznenog djela.