AKCIJA VEZ

USKOK 'razvezao' dilerski lanac u Splitu

04.04.2009 u 17:35

Bionic
Reading

Operativnom akcijom kodnog imena Vez, koju je, u suradnji s Odjelom kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske izveo USKOK, raskrinkana je šesteročlana skupina dilera. Mito B. (53), Ivan B. (45), Veseljko V. (51), Toni P. (28) i Tonči B. (27) djelovali su, tvrdi policija, na splitskom području, dok im je iz Krapine pomagao Krešimir F. (44).

On je, navodno, bio zadužen za nabavu kokaina u sjeverne Hrvatske, koja bi se potom prebacivala u Split. Tamo bi se dalje pakirala u manje količine i rasparčavala, no to nije promaklo budnom oku policije i USKOK-a, koji su pratili preprodavače i njihove klijente.

Prvi je u ruke policiji pao Veseljko V., iza rešetaka je na Bilicama od 5. prosinca 2008.. Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji od njega nisu imali prevelike koristi jer nije želio 'cinkati' svoje suradnike.

No, ipak su u samoj akciji Vez policajci uhvatili preostale članove skupine i pronašli oko 300 grama kokaina. Potom su pretražili i stanove koje ovi koriste, našli su nekoliko komada oružja te digitalnu vagu koja im je koristila za precizno mjerenje droge.

Uz kaznenu prijavu za udruživanje radi nabave i preprodaje droge osumnjičeni su u petak poslijepodne privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji im je nakon saslušanja odredio pritvor.

Nekolicina uhvaćenih dobro su poznati policiji otprije. Mito B. je kazneno prijavljivan zbog droge i krađa, istim se poslovima bavio i Veseljko V., koji je usto bio prijavljen i radi protupravne naplate. Zanimljivo je da je riječ o čovjeku koji, navodno, ima i fakultetsku diplomu. Dosjei Tončija B. i Tonija P. dosad su bili posve čisti.