I TO JOŠ LANI

USKOK potvrdio: Mamić nam je poslao USB stick, provjeravamo njegov sadržaj

16.03.2021 u 19:28

Bionic
Reading

Osuđeni Zdravko Mamić u utorak je održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio kako je suce osobno podmićivao, davao im novac i skupocjene satove. Optužio je i predsjednika Vrhovnog suda, Đuru Sessu. Na Mamićeve optužbe stigla je reakcija iz tog suda

'Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske nema namjeru odgovarati ili komentirati ponovljene apsurdne i neistinite tvrdnje iznesene na konferenciji za medije u Mostaru', navodi se u kratkom priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, sudac Željko Pajalić, javlja Dnevnik.hr.

Na novinarski upit za komentar, odgovorio je i jedan od sudaca Visokog prekršajnog suda Nediljko Boban.

'Šokiran sam i neugodno iznenađen tvrdnjama Zdravka Mamića na današnjoj press konferenciji u Mostaru. Nikakve novce nisam primio od Zdravka Mamića s kojim nisam u nikakvim odnosima. U vezi izbora za Predsjednika Županijskog suda u Osijeku mogu navesti da sam glasovao za kandidata za kojeg sam smatrao da je najbolji izbor, ali isti nije izabran ni u prvom niti u drugom izboru za predsjednika', napisao je Boban.

'Ne znam je li Zdravko Mamić nekome davao novce, ali ja kao što sam naveo, ništa nisam primio od istog, ili mi je bilo što dato. Na kraju nije niti izabran kandidat Vekić pa ne znam odakle tvrdnje da sam primio nešto za kandidata koji nije niti izabran. S obzirom da mi je sve ovo pričinilo ljudsku, moralnu i svaku drugu štetu, poduzet ću pravne korake u vezi toga', odgovorio je Boban.

Na Mamićevu konferenciju za medije reagirao je i USKOK. Navode da provjeravaju Mamićevu izjavu koju im je poslao na stiku.

'Prije svega ističemo da državno odvjetništvo uvijek i bez odgode poduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje kada postoje osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti. Potvrđujemo da je Zdravko Mamić 8. listopada prošle godine državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na stiku. USKOK je odmah po zaprimanju navedenog stika započeo s provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku', poručuju iz USKOK-a, piše Dnevnik.hr.