konferencija u mostaru

Zdravko se dotakao suučesnika i izvlačenja spornih milijuna iz Dinama: Ako braća Mamić moraju vratiti novac, onda ga moraju vratiti Lovren i Modrić

16.03.2021 u 15:19

Bionic
Reading

Kao što je i najavio, Zdravko Mamić održao je u Mostaru konferenciju za medije na kojoj se između ostalog dotakao izvlačenja novca, suđenja te Luke Modrića i Dejana Lovrena kao suučesnika

Podsjetimo, nedugo nakon što Vrhovni sud potvrdio presudu Zdravku Mamiću od šest i pol godina zatvora za izvlačenje novca iz Dinama najavio je bombastičnu konferenciju za medije.

Dotakao se mnogih drugih tema, a o čemu je sve govorio, pročitajte OVDJE.

No opet se pomalo neočekivano dotakao hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena i izvlačenja novca iz Dinama.

>> [UŽIVO] Mamić: Đuri Sessi sam nosio novac u ured, sucima iz Osijeka dao sam pola milijuna eura, satove...

'Temeljem privatnog ugovora, Modrić i ja smo se sastali i potpisali sporazum o podjeli novca koji je Dinamo isplatio na njegov račun. On je digao novac, isplatio članovima moje obitelji i ostalo zadržao za sebe. Novac koji je dobio Balaban, a rekao sam na sudu i predočio stotine ugovora Bišćana, Šokote, Viduke i drugih igrača, gdje su svi imali podjelu transfera između igrača i Dinama, a nikada nijedan igrač nije platio lipe poreza u Hrvatskoj. Nitko nije platio lipu ni u jednoj državi Europe ni u Hrvatskoj. Jedini u povijesti čovječanstva je Dinamo na novac koji su primili Modrić i Lovren. Ako braća Mamić moraju vratiti novac, onda ga mora vratiti državni proračun, Lovren i Modrić. Da ne bi bilo zabune, Modriću i Lovrenu želim što želim kćerima i unučadi, sretan sam da su izvan svega toga i da nemaju problema', kazao je Mamić, dodavši:

'Ako ćemo pošteno i istinu, oni su suučesnici, novac je kod njih, novac je u državnom proračunu. Došli su na sud i rekli - da, potpisali smo ugovore, anekse, mi smo došli u banku i podignuli novac. Ili smo zajedno u djelu ili nitko nije u djelu. Ne znam kako to ne možete shvatiti i napisati. Kako je moguće da 93 svjedoka tužiteljstva koji su došli u Osijek svjedoče u korist Mamića. Svih 93 svjedoka je svjedočilo u korist braće Mamić. Sud za vrijeme suđenja, odnosno DORH, kad je vidjelo što su svjedočili Modrić i ostali, putem svoje tvrtke kćeri, ŽDO-a u Osijeku, podiže optužnicu protiv Lovrena i Modrića za lažno svjedočenje', kazao je Mamić.

Ali tu nije stao. Bio je i pjesnički raspoložen:

'Iskoristit ću citat - svuda po svijetu ima budala, ali izgleda da je kod nas centrala. Ivo Andrić. Oni podižu optužnicu protiv njih za lažno svjedočenje, a to jedino sud može konstatirati, zato postoji suđenje, a ne da za vrijeme suđenja drugo tijelo vrši pritisak da su to lažni svjedoci. Da bude gore ili bolje ili smješnije, odvjetnici Modrića i Lovrena traže da se njihovo suđenje prebaci iz Osijeka u Zagreb i, gle, Vrhovni sud prebacuje predmet u Zagreb. Što se događa u predmetu u Zagrebu? Pravomoćna presuda u kojoj su Lovren i Modrić oslobođeni krivokletstva, ne proglašava ih se lažovima i sada imate da su govorili istinu, a sudac u obrazloženju presude kaže da su Lovrić i Lovren lažni svjedoci, a da su Barišić i svi drugi svjedoci nevjerodostojni svjedoci. Jeste li kada čuli takvu presudu, da su oni koji iskazuju suprotno od želje DORH-a i suda, da ih se proglašava lažnim svjedocima i progoni bez ikakvog obrazloženja', rekao je između ostalog Mamić, dodavši za kraj o toj temi:

'Tu nema obrane. Jesam li tužan? Ne. Šokiran? Nisam. Protiv toga nema obrane. To ću reći radi javnosti, Dinama, budućnosti naše djece, potomstva, da se ljudi zapitaju u drugim stvarima, u privatizacijama, pljačkama, predstečajnim nagodbama, bankama, autocestama, INA-ma, HEP-ovima, gdje se pljačkaju građani. Radi toga to govorim, da građani vide tko vodi državu. Možemo se smijati i sprdati dok mečka ne zaigra pred našim vratima.'

  • +5
Zdravko Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Dejan Rakita/PIXSELL