SLUŽBENICI MINISTARSTVA FINANCIJA

USKOK optužio službenike uhićene u akciji 'Dubai'

09.04.2009 u 19:42

Bionic
Reading

Protiv trojice službenika Ministarstva financija uhićenih u veljači u protukorupcijskoj akciji 'Dubai' USKOK je podignuo optužnicu pred zagrebačkim Županijskim sudom tereteći ih za primanje mita, odnosno pomaganje u primanju mita, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo (DORH) na internetskim stranicama

USKOK voditelja zagrebačke Porezne ispostave Centar Zdravka Markača tereti za primanje mita, a inspektora u odjelu za ovrhe u toj poreznoj ispostavi Ranka Vukoju i inspektora Financijske policije Željka Sičaja za pomaganje u primanju mita. DORH je u priopćenju naveo samo njihove inicijale.

Tereti ih se da su u dogovoru lani od sredine studenoga do sredine prosinca u Zagrebu od direktora jednog poduzeća tražili i primili mito. Po optužnici okrivljeni su zatražili mito od 50.000 eura kako Zdravko Markač kao voditelj porezne ispostave ne bi utvrdio nepravilnosti u poslovanju tog poduzeća.

Zahtjev direktoru poduzeća da im da novac prenio je Vukoja, koji je nakon toga više puta sa Sičajom tražio da to i učini. Direktor poduzeća je u veljači ove godine predao 35.000 eura Vukoji koji je tu svotu podijelio s Markačem. Odvjetništvo je protiv okrivljenih korumpiranih službenika predložilo produljenje pritvora.