U SVOJSTVU SVJEDOKA

Uskok ispitao Šukera vezano za poslove s Fimi-Medijom

15.09.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Bivši ministar financija, član Predsjedništva HDZ-a Ivan Šuker u srijedu kasno poslijepodne u USKOK-u je dao iskaz u slučaju Fimi-Media, otkriva Jutarnji list

Iako ga se dosad nije povezivalo s aferom Fimi-Media, iskaz je davao u svojstvu svjedoka od 18 do 19.30 sati, doznaje Jutarnji od izvora u HDZ-u.

Podsjetimo, Šuker je u vrijeme kada se odigravala afera izvlačenja novca iz državnih tvrtki preko agencije Fimi-Medija Nevenke Jurak bio na čelu Ministarstva financija, u čijem je sastavu i Carinska uprava, gdje je godinama šef bio Mladen Barišić, ključni čovjek u pribavljanju prljavog novca za stranku.

Osim toga, Barišić je, prema medijskim napisima, bio jedan od bliskih suradnika tadašnjeg ministra financija. Također, Šuker je bio predsjednik Skupštine Hrvatske lutrije, koja je u razdoblju od 2006. do 2009. godine potpisala niz ugovora s tvrtkom Nevenke Jurak. Procjenjuje se da je riječ o milijunskim poslovima. Nagađa se da bi Šukera mogli ispitati i o saznanjima o financiranju stranke iz crnih fondova.