SPIS OD FIMI MEDIJE JE DOSTUPAN

USKOK: Gredelj laže, već je dobio 39.000 stranica!

  • Autor: Marina Barukčić
  • Zadnja izmjena 23.11.2011 18:26
  • Objavljeno 23.11.2011 u 16:54
Gredelj i Ssvečan

Gredelj i Ssvečan

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što se HDZ-ov odvjetnik Vladimir Gredelj požalio da mu USKOK ne želi ustupiti cijeli spis afere Fimi Medija te da time HDZ dovodi u neravnopravni položaj, oglasio se USKOK. Glasnogovornik Vuk Đuričić tvrdi da Gredelj ne govori istinu!

'Gredelj ne govori istinu! Sukladno zakonu, on kao branitelj HDZ-a ima pravo na uvid u spis, njihove preslike, DVD-e i druge dokumente', tvrdi glasnogovornik Vuk Đuričić demantirajući priopćenje Vladimira Gredelja koji tvrdi da je USKOK doveo HDZ u nepovoljan položaj.

Đuričić kaže da je odvjetnica iz Gredeljevog ureda Tajana Borovac Šinko 16. studenog iz USKOK-a preuzela 38.202 stranice kopiranog spisa iz istrage u aferi Fimi Medija.

Gredelj je, tvrdi Đuričić, dobio sve što je tražio od USKOK-a: '21. studenog Gredelj je osobno preuzeo 861 stranicu spisa i 79 DVD-a. Zahtjev za dodatnom dokumentacijom podnio je 22. studenog i to će mu biti dostavljeno nakon kopiranja. Nitko mu u USKOK-u nije odbio nijedan zahtjev.'

Đuričić ističe da je u istrazi afere Fimi Media osumnjičeno 20 osoba (od čega je jedna pravna osoba - HDZ) i da se radi o puno stranica koje trebaju biti dostavljene u 20 odvjetničkih društava. 'Svi su u ovom postupku ostvarili svoje pravo da dobiju uvid u spise, i to je pravo omogućeno i Gredelju. Kad kaže da mu nismo dali uvid u svu dokumentaciju, Gredelj ne govori istinu!' - ponovio je Đuričić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi