HRVATSKA KOSTAJNICA

Uručeni ključevi kuća obiteljima kojima su domovi uništeni u klizištu

15.04.2019 u 17:59

Bionic
Reading

Predstavnici sedam kostajničkih obitelji čije su kuće prije 13 mjeseci uništene u klizištu potpisali su u ponedjeljak ugovore o darovanju nekretnina u trajno vlasništvo, a premijer Andrej Plenković uručio im je ključeve šest kuća i jednog stana koji su bili u državnom vlasništvu

Kako je tom prigodom rekao premijer, "obiteljima je država riješila njihovo trenutačno najvažnije pitanje, krov nad glavom".

"Kad smo prije 13 mjeseci sjedili u Hrvatskoj Kostajnici za stolom zbog poplava, gradonačelnik je dobio obavijest da je klizište uništilo nekoliko kuća i odmah smo izašli na teren ugledali nestvaran prizor - kuće su se doslovno rušile pred našim očima. Odmah smo na sjednici Vlade zadužili potpredsjednika Predraga Štromara da poduzme sve mjere, prvo o privremenom smještaju obitelji, te da se sukladno našoj političkoj volji i svim mjerama koje su bile na raspolaganju osigura novi, odgovarajući smještaj", rekao je premijer Plenković.

Također je rekao kako su uz potpuno obnovljene i opremljene kuće stradalnici dobili i okućnicu kakvu su imali, ili čak veću.

Zahvalio je svima koji su bili angažirani u toj uspješno završenoj akciji.

Državni tajnik Središnjega državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar je napomenuo kako je potpisivanje ugovora sretan završetak jedne tragične priče, a potpredsjednik Vlade i ministar Štromar je dodao kako i ovom prilikom ima mnogo emocija, ali su one ovaj put radosne, a država je u primjerenom roku ostvarila svoje obećanje.

U ime stradalnika na novome i trajnom smještaju zahvalila je Ljilja Marjanović. Rekla je kako su svi koji su primili ključeve novih objekata beskrajno sretni, te je zahvalila svima uključenima u akciju, a posebice premijeru Plenkoviću, ministru Štromaru i državnom tajniku Mažaru.

Na svečanosti u hotelu "Central" bili su i čelnici Sisačko-moslavačke županije i grada Hrvatske Kostajnice. Nakon što su članovi obitelji primili ključeve, s gostima su obišli i razgledali jednu obnovljenu kuću u prigradskome naselju Rosuljama.