da ne bi bilo zabune

Ured predsjednice pojasnio izjavu Kolinde Grabar Kitarović

02.08.2019 u 22:10

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske pojasnili su u petak izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić 'mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnih hrvatskoga naroda', koju je ranije danas dala u sklopu intervjua za Hrvatski radio, a kako ju je prenijela Hina

'Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda nije samo etnički, nego i politički predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine u duhu Ustava, te zbog toga mora biti izabran većinskom voljom upravo hrvatskog naroda. Gospodin Komšić nije izabran većinskom voljom hrvatskog naroda u BiH i personifikacija je preglasavanja Hrvata. Od njega se ne može očekivati zalaganje za jednakopravnost Hrvata kojima je nametnut, a očito ni bilo kakav napor na tragu poboljšanja međudržavnih odnosa', stoji u pojašnjenju Ureda predsjednice RH poslanom Hini.

Hina je u ranije objavljenom članku, naslovljenom 'Grabar-Kitarović: Komšić mora shvatiti da je i politički predstavnik Hrvata', prenijela predsjedničinu izjavu o Željku Komšiću iz njezina intervjua Hrvatskom radiju. 

'Nedostatak političke vizije, rezultata u radu, gospodarskih, socijalnih i drugih programa ne možete vječito zamijeniti agresivnom retorikom i izmišljanjem nekog nepostojećeg neprijatelja. Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnih hrvatskoga naroda', izjavila je hrvatska predsjednica.

Osim toga, Grabar Kitarović je istaknula kako je Hrvatska prijateljska zemlja Bosni i Hercegovini te kako BiH treba pokazati poštovanje prema Hrvatskoj. Napomenula je kako je od samoga početka Hrvatska ispružila ruku suradnje BiH, no da prijetnje međunarodnom tužbom zbog Pelješkog mosta, o čemu je govorio i hrvatski član predsjedništva BiH Željko Komšić, nisu dobra podloga za suradnju.

  • +7
Željko Komšić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia