EKSTREMNO OPASNA OLUJA

Uragan Patricia ojačao, u Meksiku pripremaju skloništa

23.10.2015 u 07:58

Bionic
Reading

Uragan Patricia u četvrtak navečer je prilazeći pacifičkoj obali Meksika osnažio u "ekstremno opasnu" oluju kategorije 5, izvijestio je u četvrtak Nacionalni centar za uragane SAD-a (NHC)

Oluja je krećući se u smjeru sjevera-sjeverozapada brzinom od oko 16 kilometara na sat tijekom noći postala uragan s vjetrovima koji pušu brzinom od oko 260 kilometara na sat.

Oluja je po posljednjim izvješćima zahvatila područje na oko 320 kilometara jugozapadno od luke Manzanillo u kojoj je objavljeno upozorenje na opasnost od uragana. Upozorenje na opasnost od uragana vrijedi i za ljetovalište Puerto Vallarta.

Očekuje se da oluja kategorije 5, najviše moguće, donekle oslabi prije dodira s kopnom tijekom petka popodne na područjima gdje su objavljena upozorenja, izjavio je NHC.

Dio trgovaca u Puerto Vallarti u četvrtak je iz opreza počeo obljepljivati prozore i zatvarati ih daskama a nekoliko letova na domaćim linijama je odgođeno. Dužnosnici meksičkih službi za izvanredna stanja počeli su pripremati skloništa i upozoravaju stanovnike saveznih država Colima, Jalisco i Michoacan da se pripreme za olujne kiše.