prevezen u vinogradsku

Upucani 31-godišnji policajac je stabilno, nisu mu oštećeni vitalni organi; ravnatelj bolnice: Treba zbrinuti prostrijelne rane po principu ratne kirurgije

12.10.2020 u 09:25

Bionic
Reading

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić tportalu je potvrdila kako je stanje ozlijeđenog 31-godišnjeg policajca stabilno. 'Nije vitalno ugrožen i nije došlo do ozlijede vitalnih organa. Nema ozljeda srca, pluća niti trbušnih organa. On je već u operacijskoj sali. Treba zbrinuti prostrijelne rane po principu ratne kirurgije. Prostrijelne rane na ruci su napravile prijelome kostiju i oštetile žile i to sada saniramo', kazao je ravnatelj KBC Sestre Milosrdnice Mario Zovak

'Ozlijeđeni 31-godišnji policijski službenik podvrgnut je operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno', kazala nam je Mandić u 9.20.

Potvrdio je to za Hinu ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

  • +29
Na Trgu svetog Marka upucan je policajac Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Policajac koji je ustrijeljen u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu dovezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu funkcije stabilne, izjavio je Hini ravnatelj bolnice Mario Zovak.

  • +8
Ravnatelj Vinogradske bolnice: 'Stabilno je, svi vitalni znakovi su sad u redu' Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

On je novinarima iza 10 sati kazao kako je policajac u tu bolnicu dovezen u 8.30. 'Nije vitalno ugrožen i nije došlo do ozlijede vitalnih organa. Nema ozljeda srca, pluća niti trbušnih organa. On je već u operacijskoj sali. Treba zbrinuti prostrijelne rane po principu ratne kirurgije. Prostrijelne rane na ruci su napravile prijelome kostiju i oštetile žile i to sada saniramo', kazao je.

'Dovezla su ga sanitetska kola Krapinsko-zagorske županije. Oni su se zatekli tamo. Bitno je za je dovezen na vrijeme. Oni koji su bili najbliži su pružili pomoć. Ne znam detalje i to me ne zanima. Čovjek je dovezen na vrijeme i po svim medicinskim principima', kazao je Zovak.

Kazao je da moraju iz tijela policajca izvaditi i metak te kako će operacija oko 13 sati biti gotova.

Helikopter policije nadlijeće centar grada nakon napada na policajca Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Iako su prve informacije govorile da Hitna pomoć nije došla na vrijeme te da je policajca s Markova trga odvezlo vozilo saniteta, Jutarnji list doznaje kako je zagrebačka Hina pomoć zaprimila poziv za intervenciju i za sedam minuta stigla na Markov trg. No policajci su ih zadržali iza crkve svetog Marka jer su se neposredno nakon pucnjave na Markovu trgu našla kola županijske hitne pomoći te su ranjenog policajca odvezla u najbližu bolnicu KBC Sestre milosrdnice.

'Prevozio sam uzorke za testiranje na Covid iz Zaboka u Kliniku Fran Mihaljević. Vidio sam na Markovu trgu ranjenog policajca, zaustavio sam se. S policajkom koja je bila ovdje stavljao sam mu komprese preko uniforme na prostrijelne rane. On je bio pri svijesti cijelo vrijeme i samo je govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi', rekao je vozač saniteta za 24sata.