AMBICIOZNA SDP-OVKA

Upoznajte Melitu Mulić, ženu s čak 19 funkcija

14.11.2012 u 12:24

Bionic
Reading

SDP-ova saborska zastupnica, 36-godišnja Melita Mulić ima ukupno 19 funkcija i članstava u odborima, savjetima, gradskim i državnim povjerenstvima

Globus piše da je Mulić članica Povjerenstva za zaštitu od nasilja u Gradu Zagrebu, potpredsjednica je Odbora za žene Unije za Mediteran, članica je saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, Odbora za međuparlamentarnu suradnju, Odbora za europske integracije i Odbora za ravnopravnost spolova.

Melita Mulić još je članica izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran, dok je u tri izaslanstva (u zajedničkom parlamentarnom odboru RH – EU, u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe te u Parlamentarnoj dimenziji Srednjeeuropske inicijative) ova turistička komunikologinja zamjenica člana.

Ovdje nije kraj njenim poslovima, jer je Mulić zaključila da bi ostatak slobodnog vremena najbolje bilo posvetiti lokalnoj zajednici. Mulić je tako predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba te članica gradskog Odbora za kontrolu te Odbora za međugradsku i međuparlamentarnu suradnju.

Također je članica predsjedništva Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, a pritom je članica Savjeta za međugradsku i međunarodnu suradnju gradskog odbora SDP-a Grada Zagreba te članica Savjeta za međunarodne odnose u stranci.
U Saboru Mulić ima još jednu funkciju: voditeljica je Međuparlamentarne skupine prijateljstva s Belgijom. Glavne su joj, naravno, funkcije saborske zastupnice i zastupnice u Skupštini Grada Zagreba.

'Da, brojni su to odbori, ali ipak se tu radi o srodnim temama. U odabiru tih odbora poštovale su se moje želje, a vodili smo se i mojim obrazovanjem. Ja sam diplomirala turizam, ali i medije i kulturu, a područje moje uže ekspertize su još vanjski i europski poslovi te rodna ravnopravnost i ljudska prava', kaže svestrana Mulić za Globus

Mulić, koja je u Saboru nepunih godinu dana, ima više funkcija od SDP-ovca Igora Rađenovića koji ima 14 funkcija. Na trećem mjestu je pak također SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović s njih 13.