SVE PO PLANU

Upisi nisu ni trebali početi u ponoć nego u podne

26.06.2015 u 10:05

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta demantiralo je jutros informacije prema kojima su upisi zbog problema u funkcioniranju sustava NISpuSŠ od ponoći odgođeni za danas u podne

Sve funkcionira kako treba. Prijave obrazovnih programa započet će u 12.00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive već od 22.00 sata, poručuju iz MZOS-a.

Zabunu je najvjerojatnije izazvala činjenica da MZOS nije nigdje - ni u Odluci ministra niti u priručniku - objavio točno vrijeme kada počinju prijave pa su neki učenici logično zaključili da bi to trebalo biti u 00 h. na predviđeni datum.

'Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji 'Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!' te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. Prijave obrazovnih programa trajat će do 8. srpnja 2015. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2015. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji.

Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u gore navedenoj publikaciji na str. 31. i 32.', stoji u dopisu MZOS-a.