HND ZGROŽEN SPORAZUMNIM OTKAZOM

Umjesto zahvale HRT je trebao tužiti Dijanu Čuljak

26.10.2011 u 12:58

Bionic
Reading

Sporazumni prestanak ugovora o radu između Dijane Čuljak i HRT-a kod dijela njezinih sada već bivših kolega izazvao je zgražanje i nevjericu. Umjesto toga, HRT bi, smatraju, trebao tražiti naknadu štete

Još veće zgražanje i nevjericu izaziva zahvala HRT-a Dijani Čuljak na njezinom dosadašnjem radu, kaže se u priopćenju Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u.

Pojašnjavaju da je njihova matična kuća izabrala stranu i uvrijedila sve poštene djelatnike HRT-a koji 'svoje prihode nikada nisu crpili iz vanjskih produkcija HRT-a, nanoseći joj izravnu štetu, čija se imena nisu nalazila na naslovnicama tiskanih medija zbog korupcije i sukoba interesa i koje ne istražuju DORH i USKOK'.

Ako se optužbe protiv Dijane Čuljak pokažu istinitima, potpisnici smatraju da bi HRT trebao podnijeti kaznenu prijavu protiv Čuljak i tražiti naknadu štete.

'Na ovaj način kuća se nikada nije javno zahvaljivala otpuštenim vanjskim suradnicima koji su godinama, neki i desetljećima, sudjelovali u stvaranju programa HRT-a, a kamoli onima koji su našli profesionalne i ljudske hrabrosti upozoravati na nepravilnosti u radu HRT-a', stoji u priopćenju.