KOMADINA ODLUČIO

Umjesto regresa zaposlenicima, novac ide u hospicij

09.09.2013 u 15:54

Bionic
Reading

Umjesto regresa zaposlenicima, Primorsko-goranska županija će sredstva namijenjena za tu svrhu uplatiti Hospiciju Marije Krucifikse Kozulić u Rijeci. Radi se o 200 tisuća kuna koje je župan Zlatko Komadina preusmjerio hospiciju nakon što mu je Nadbiskupija Rijeka poslala molbu za pomoć, budući da još uvijek nisu uspjeli sklopiti ugovor s HZZO-om

Župan je na redovitom kolegiju za medije rekao da promjenom unutarnjeg ustroja u Primorsko-goranskoj županiji nisu povećani izdaci za zaposlene, već su smanjeni za spomenutih 200.000 kuna, a iznos od 1,3 milijuna novih sredstava koji se pojavljuje u planu rebalansa isključivo se odnosi na sedam novozaposlenih na poslovima legalizacije objekata.

Rebalans proračuna bit će usvojen na sjednici Skupštine u četvrtak, kada će biti preraspoređen 31,4 milijuna kuna, za koliko budžet nominalno raste. 'Iz 2012. preneseno je 27,7 milijuna kuna, dok je 3,7 milijuna kuna povećanje tekuće naplate poreza na dohodak u ovoj godini', kazao je Krešimir Parat, novi pročelnik za financije i proračun.